PENGHUJUNG RAMADHAN

Assalamualaikum 
Masya Allah, apa khabar teman2
Piqa alhamdulillah sihat sahaja. Dah lama piqa tak update blog kan, almost two months roughly.
Almaklumlah, ragu2 dengan pemilihan universiti untuk sambung foundation nanti..
As you all know, piqa dapat offer dari UNITEN, CFS IIUM & UTP.
At first, piqa pilih UIA, well dekat dengan rumah ann.. Pastu decide UTP lah... Crucial reason why i decided to change at the eleventh hour  eceh sebab ; course piqa dapat at IIUM is bioscience and when continuing degree, kene either amek biotech or apatah.. So this course is out of my interest 
Therefore piqa insya Allah sambung kat UTP, course chemical engineering  Sesiapa blogger or reader yang baca entry ni and ada kawan yang nak masuk UTP with the same course or not, infor lah kat piqa... Piqa nak buat kawan..
Kita berada di penghujung ramadhan, ada sesetengah kata dah lepas malam Lailatul qadr tai kuasa Allah, mungkin masih ada lagi peluang untuk kita mengejar malam lailatul qadr. Jangan berhenti usaha...
Nak tau tak, if piqa berjaya puasa full this Ramadhan, piqa nazar nak puasa satu hari insya Allah.
Nanti piqa buat entry ye.. Malam takbir ke atau seminggu after raya piqa update..
FYI, piqa happy sangat ada blouses muslimah that are comfy and beautiful 
From padini yelah masuk H&M and UNIQLO, semua baju cam tak cukup besar.. Agak exactly paras sama 
So, baju2 tu jadi baju raya and baju time kuliah..
Jía yōu piqa in the University's life. FYI again, piqa masuk uni in july
Entry terbaru would be in the other blog...
Piqa nak balance kan entries in blog.


Memasuki Alam Dewasa - Part 1

Assalamualaikum guys :)

Sedih, banyak ditolak for scholarship. Kiranya sampai sekarang piqa tak de rezeki untuk terima scholarship. Takpe lah mungkin bukan rezeki piqa. Sekarang piqa tengah tunggu result scholarship. Tinggal lagi dua; Asean scholarship and Yayasan Peneraju Tunas. Insya Allah, kalau ada rezeki adalah. Allah tu Maha Pemurah. Bila-bila masa Allah akan berikan:)

Sekarang ni piqa apply UPU, matrikulasi, UTPetronas and UNITEN.

UPU; piqa apply UM, UIA, UNIMAS, and UNISZA : ada course medic, foundation in science hayat, science fizikal and course pergigian ; bla3
UTP : course chemical engineer and bla3 .
UNITEN : course electrical power eng and bla3
Matrikulasi Selangor : foundation in Science

Piqa dengan berat hatinya menolak KMS :'') Sedihlaaa.. Dah ditawarkan matriks tapi tolak. Orang lain apply tapi tak dapat . Ni pulak piqa yang dah dapat :(

Kalau boleh tak nak tolak apa2 Uni or Matriks yang dapat tapi malangnya we need to choose.

Piqa dah ditawarkan UNITEN utk course engineering tapi piqa ada apply UTP gak. So, what to do. Keputusan UTP : 14/5 ni , and keputusan UPU : 15/5 ni. Pendaftaran UNITEN 13/5 ni ; Sabtu ni and orentation dia 14/5 ni.

So, piqa keliru nak pilih yang mana. Ura-ura macam UNITEN. Macam mana ni TT^TT ...

Memang impian piqa nak masuk UM tapi camne ni :(

Tolong bagi piqa nasihat please. Especially akak2 yang dah masuk Uni or dah lepas .

Kalau part solat istikharah, cuba bagi idea lain. Imagine tengah Allah bagi cuti. *bayangkan je :*

GIVEAWAY BY BCSB : ROAD TO 100K VIEW


Giveaway kedua kak Ana Suhana pada tahun ni. Alhamdulillah ada rezeki nak join lagi..
Hoping dimurahkan rezeki. 
Sodiyh tak do rozoki nak monang GA yang lain. Harapnya dapek laah kali ni^^
Amin ya Allah. Due dia 26.5.2017.
So meh join reramai. Semoga berjaya insyaAllah.
Klik gambar diatas untuk sertai^^ 

The Best of me

Assalamualaikum guys. Bye. Good night 
Hmm apa kaitan tajuk ni eh malam ni..
Well tadi piqa baru hbis interview harini..
Adalah for scholarship. It's not in my interest course but i just wanna try and collect the experience.
Well, i thought of giving my best during the interview, but since yesterday I was extremely sicked and unwell... I got diarrhea and vomit all that stuff.. so i didn't have the energy yet. Therefore i cant give my best, instead i was unwillingly gave them my worst ...
I don't know, it's just that I'm too tired and i didn't have the energy to share with them. I certainly knows that i wont get he scholarship. If i were them, i wont give it to myself as well.
You can imagine how worst it was .. i was hoping the other scholar, the first interview i went, went well and allowed me to pass the test.. i hope i get the scholarship Amin ya Allah..
Allah knows how much i really want the scholarship.
Insya Allah I will recover well soon Amin .
Thank you for reading this pot pet entry.. Good night, Assalamualaikum.
Semangat sekolah lamaa... Throwback hari sukan tgb 

#1 Giveaway by The Aaisy


SYARAT PENYERTAAN [WAJIB]:

  1. Blogger dari Malaysia sahaja.
  2. Follow blog : The Aaisy.
  3. Buat entry bertajuk " #1 Giveaway by The Aaisy ".
  4. Copy banner di atas dan backlink ke entry ini.
  5. Tinggalkan URL entry dan email anda yang aktif di kotak komen di bawah.
  6. Giveaway akan bermula pada 29.3.2017 dan tamat pada 12:00 malam 29.4.2017

SYARAT PENYERTAAN [TAK WAJIB]:

  1. Follow instagram : @aaisyanr dan @thedaisya
  2. Like FB Page : The Daisya

SENARAI HADIAH:

  1. 1 X Buku MOMEN2 MATLUTHFI.
  2. 2 X Topup RM5.

Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza *tamat


likers page Lensa Manja ke-990
Likers page Lyana Ishak's ke-132

Nota minda: Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza akan berlangsung selama dua minggu bermula dari 22 Mac (Rabu) hingga 4 April 2017 (Selasa).

So, jom join^^.

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco
Syarat Untuk Join:-

1. Follow Blog Elsaalicious
2. Follow instagram Shaidatul Aireen *akan dicheck
3. Follow instashop Luv.SweetChoco atau klik butang follow di sidebar *akan dicheck
4. Buat entry tajuknya "Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco"
5. Copy banner di atas dan backlink ke entri ini
6. WAJIB DAN SANGAT PERLU tambahkan juga di dalam entry anda username instagram anda dan e-melanda yang aktif! Elsa akan followback menggunakan instagram Shaidatul Aireen dan e-mel untuk Elsa hubungi anda akan datang
7. Setelah selesai, publish dan tinggalkan link entri penyertaan anda di ruangan komen bawah ini ye
Giveaway berlangsung dari 25 Mac 2017 hingga 15 April 2017
5 pemenang bertuah akan memenangi hadiah daripada Luv.SweetChoco
Keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 April 2017


IG : _pqzamri
GMAIL : irmaz99haqifa@gmail.com

KEPUTUSAN SPM

Assalamualaikum and howdie???
Piqa alhamdulillah masih sihat lagi.

Kenapa tak update entry? Result SPM dah dapatkan?

Saje, Piqa tau, nanti ramai update result SPM camne. Itu ini so, biar reda jappp situasi baru piqa update.

So, now i can ask right? So, how's your SPM? Nehi or alhamdulillah?

Alhamdulillah and Wa Allah Khairu Al-Makirin.

Apa tu? Wa Allah Khairu AL-Makirin???

Maksudnya Dan Allah adalah sebaik-baik Perancang, Well He's the Best of it.
Piqa tak nak cakap berapa result piqa, yang penting Alhamdulillah, Allah knows the best for me. He knows what I am good for. He know the consequences of giving that result or this result to me. Alhamdulillah, just praise Him for it.

So, kira ok (OKLAH) kaann.... Kira mantapp lah ni ???
Piqa tak cakap, piqa just cakap Allah chose this and He know this is the best for me.
Alhamdulillah piqa bersyukur dengan result yang piqa dapat.
Tapi sedihnya GCE-O piqa dapat 2A T^T kiranya A-.
Takpelah, nanti buat MUET or TOESL dapat tinggilah kot.. *maaf tergedik berangan tinggi


At first, piqa target berapa A?
 Piqa time dah habis SPM tu, piqa cakap kat mak piqa yakin 2A/ 9 subjects je.. But then tetiba 2A yang piqa target tu yang jadi A+, Alhamdulillah. Hehe yang A+ tu subjek Pendidikan Islam and Mathematics. Add Maths kalau dapat A+ piqa claim diri piqa Einstein XP
Give us tips. Apa tip piqa dapat camtu...

Ok, firstly kalau nak tau piqa aim gilerrrrr tinggi ..

Which is 9A+ , and and my efforts doesnt lead to it. Takpelah.
And my friends, some of my closest friends asked me, " Piqa, why do you aim to high? It's so high and I afraid if you didnt get them, you will disappointed. "
And I said " Never mind, it's me who aimed high and not you. Dont stick your nose around me."

Ok, ayat tu sebenarnya piqa tak balas camtu je, takat cakap piqa yang nak aim high bukan diorang.

If that person disappointed, let it be me not you. I'm the one challenging myself to get them, I'm the one challenging SPM Questions to get them, and alhamdulillah dapat camtu...

JUST A REMINDER!
Remember, Allah gave you 11A's / 6A's / 11C's / 6C's or any grade for SPM just to test you. Did you put your trust in Allah? And for those who got 8A's 1B ( not me basically), remember Allah give you B to test you. Bersyukur ke idak dapat B tu terutamanya B+.

Many people didnt get the chance to study like you. Many people didnt get like that result like you. So, Bersyukurlah.
Piqa tak takut ke aim tinggi sangat?

Like I said, I'm the one who aimed high and I'm the one who will be disappointed. Biar tinggi angan2 nanti kita sendiri yang nak berusaha, bukan orang lain. Let people talks, nobody can shut them up. People will continue talking until themselves eventually become tired.

Just nak cakaplah satu benda, piqa aim tinggi2 and piqa usahakan untuk realisasikan nya, Bukannya piqa aim tinggi and let only du'a and hopes. Efforts are needed.

Efforts + Du'a = Success Hereafter and Dunya
Du'a + w/o Efforts = Meaningless success
Efforts + w/o Du'a = Success at Dunya but not hereafter

Put your trust in Allah and trust yourself that you can do it. Mind other people, they surely just talk to make them happy. Why not we make them think wrong. we prove it to them that they were wrong, like I did.

Cuba piqa cerita moments unpredictable time SPM?

Before SPM, my parents always came to TGB and brought me out for outing. I was so happy like I'm the most lucky child on the Earth.. Muahaha, berangan.
When that outing, I always felt dizzy. And my mom said, "Demam tu." and then my father drove us to clinic. At that time it's about the end of outing, but my mother insisted to get me to the clinic. At 6 pm something we found a clinic, and it's true i'd fever. My tonsil was swollen. But after a few days, i'd feel much better.

Piqa dapat banggakan parents piqa tak??? Yelah ada dalam entry piqa cakap piqa tak nak diorang kecewa, piqa tak nak diorang nangis sebab piqa???
Alhamdulillah piqa dapat banggakan parents piqa. I made my mother to cry in joy, when she cried I eventually cried as well. See it yourself at my IG : _pqzamri. It's private, so do follow me to see it for yourselves.

Well like my sisters said, I aimed so high that she sure nobody in our family could beat it. She's just joking XD

Well good luck my little bro, Muhammad Izzat. May you defeat me this SPM'17.

So, sesiapa nak tau result piqa.. DM lah ye... 
Alhamdulillah CV34 berjaya rampas #1 Malaysia balik.
Congrats batchmates :)
Kita berjaya buktikan pada cg2, we're not a pain in the ASS.




CRY

Assalamualaikum??

How are you guys? I'm alhamdulillah feeling well and fine.
So, what are you guys doing know? Ok, i know this is 'baku'.
Just wanna try typing English entry not Manglish...

So, what's up with this title ' Cry '.
Have you ever behave badly infront of your beloved person, like mom, dad, sister or brother???
If not, well done and if yes, yeah we'll never miss from mistakes..
So was I. Why did i say that???

This is just a sharing, from an experience and not to open the 'aib' just to share..

There is one fine day, a girl just wanna hang out with her friends but her mother didn't give permission and not allowing her.
She didn't know that it was actually for the seek of her. Just to ensure her safety from evils and also prevent her from bad socialization. I'm sorry but i didn't quite sure if that's the correct word.
So, continueing the story, she wrote some words that express her unsatisfying feelings onto the paper.
And somehow her mother found out about it and don't know what to react..

Until today, the girl still remembers that incident when she knew her mother was very taken aback with her attitude.

And just recently she did the same thing but with different way. She accidentally kicked the chair which was near to her mother. And when her sister wanted to go out to buy somethings, she refused to join her. Instead, she just sits silently at home doing nothing.

Now, she feels very uncomfortable, thinking of it and she was just about to cry.

Ok, now just 'hadam' that story and find out the moral values.
You know that when you hurt someones feeling, you will feel 'gelisah' and all that.
That's her feelings right now.

Ok, some people that are close to me know my attitude, behavior and unexpected ways to express them.
FYI ( For your Information), I am very unpredictable person, I easily taken aback, i'm easily take it to heart but i'm very hard to cry infront of anyone. I easily cry when i watch or read sad novels or story but infront of people, i will hold it.

So, FYI I really love my mom, dad, sisters and bros.
But i'm very hard to express my feelings..

So, take care and assalamualaikum.

Thank you for hearing me out.


MummyAyu's Giveaway *tamat

Image result for giveaway
Assalamualaikum.. Salam dari piqa di bulan March^^
Piqa baru je terbaca entry dari someone's blog about this giveaway.
Memang interesting sebab hadiahnya tak pernah lagi la piqa nampak .


It is Pasport Holder. Masya Allah seriously cantek and comel..Macam ni^^^^
Teringin piqa nak satu,
Kalau piqa menang, teringin sangat nak pasport cover warna Light Coral ataupun Khaki.
Saje je, sorry too demanding..
Kalaulah piqa menang, memang alhamdulillah. tapi kalau tak pon mungkin tak de rezeki...
Tapi hope menang lah...
Kalau tak menang, boleh tak piqa nak tau dekat mana mummy ayu order... teringin satu^^

Okeylah, good luck guys yang join.. Pray for me too....

Cepat-cepat join, due 8 March^^

Any information required, do click the banner above.
I have backlinked it..
Hwaiting^^

Revision

Assalamualaikum, kat Subang tengah nak hujan dah...

Baca Allahumma Soyyiban Nafi'a.
Ok lah title entry harini revision, ulang kaji, study....

Macam mana piqa study kat KUSISS ?
Kat KUSISS, jujur piqa cakap ntah macam mana piqa study...
Tak perasan, yang paling piqa yakin piqa study betul-betul time prep and time cikgu ajar tolong beri perhatian..
Guru-guru mulut diorang ni kengkadang masin..
Apa yang tak ditulis tapi yang diajar secara lisan kat kelaslah yang kengkadang keluar....

You guys kat KUSISS tak de study room ke?? Bilik prep ke???
 Sememang nya ada tapi boleh guna time dah ada kat asrama je...
Mana ada prep kat bilik prep, kitorang prep kat kelas... blok.
Tak taulah kalau sekarang dah tukar...

How about in TGB back then??
Kat TGB ni lawak sikitlah...

Subjek yang memang piqa ulang kaji gileee gileeeee ialah Physics, Maths, Bio, Addmaths, Chemistry, Sejarah and PAI( Pendidikan Agama Islam)
Ni lah yang paling gile.. BM, English.

Ok, study Physics... How???
Piqa tahun lepas conquer bilik iron( tempat gosok baju) untuk study physic semata...
Alasan, bilik godaan is my dorm.. Tidur memanjang lah selagi tak keluar dari dorm.. Kat kelas pon banyak godaannya..

Kat bilik iron, piqa buat seolah olah piqa punya tempat sorang..
Kalau nak tau bilik iron tu besar lah gak, separuh memanjang bilik tu ada tempat kayu untuk letak baju untuk iron. So, tempat tu piqa guna sebagai meja.. Sebenarnya tak de tempat duduk kat situ...
So, piqa siap sedia bawak kerusi SENDIRI...muahahaha determine nya...

Kengkadang piqa buat air Latte Caramel takpun teh kosong panas... Kengkadang kalau rajin bawak makanan sekali macam dorm dah... Ok, time study physics, songs are wajib for me to hear while study sebab tak nak ngantuk asalnya, and lagi satu cetuskan otak piqa ntah kiri ke kanan, rrasanya kiri... Sebab piqa tengah membaca therefore musics releases my tension. Kengkadang piqa akan study waktu malam.. Time orang tidur piqa stay up tengok contoh-contoh soalan kat buku latihan.. Tup-tup banyak yang keluar, and Alhamdulillah boleh jawab....

Ok, kalau study Chemistry piqa buat camne lak kan????
Kalau Chemistry piqa buat nota and nota tu warna warni...
Nak kata macam mind map tak lah... Just dia ada unsur mind maplah..
Nanti insya Allah piqa letak gambar nota piqa.. Memang basic chemistry boleh lah nak cakap lengkap..
Nanti piqa share eh....

Kalau subjek Biology, takleh kata lah...
Takat pahamkan maklumat, pastu hadamkan maklumat semua...

Kalau subjek Addmath ngan Mathematics memang piqa buat latihan yang cikgu bagi sentiasa and memang passion piqa kat addmaths, maths ngan chemistry . Biologi jugaklah tapi need to take it serious.

Subjek Sejarah piqa study camne???
Piqa recommend semua form 4 and form 5 silalah beli buku teks sejarah form 4&5 .
Sebab buku tu nanti korang boleh conteng, high light semua ..
So, piqa conteng buat mind map buat map pahlawan tu gi mana sana situ...

Kalau piqa study PAI piqa akan sediakan beberapa kertas kajang and lipat separuh menegak...
Then piqa akan buat nota ringkaas tapi padat untuk bab bab penting yang susah nak masuk sikit, bahagia sirah ngan ibadah...
Then piqa akan revise kat situ jee..
Memang menjadi serius piqa cakap, untuk piqa lah..
Kalau nak tau cer try..

Ni, piqa dah share dah cara piqa study kat TGB.. Ni cara piqa sendiri yang memang menjadi Alhamdulillah..
Salah satu intensif piqa untuk belajar. So, moga dapat membantu anda belajar...
Boleh try cuba sendiri.. Boleh pahala chain for piqa nanti..
Okeylah, insya Allah dalam masa terdekat piqa update entry bagi tunjuk gambar nota2 piqa..

Assalamualaikum guys and bye....








P.O.N.T.E.N.G

Assalamualaikum and hye...
Rajinnya piqa ashik2 nak update entry kann..
Takpelah, sebelum kita sebok nak mohon itu ini untuk uni baik sekarang kann...

Ok, piqa nak tanya sape pernah ponteng???
Tak kesahlah ponteng apa pon???

Ok, ni sekadar sharinglah.. Bukan galakkan.

AMARAN!!! JANGAN TIRU LAGAK INI
Ok, serius tau ni .. Jangan ikut..
Mau piqa tambah dosa chain je nanti..
Ni sharing piqa as ex-student high school..

First, sekolah rendah piqa pernah ponteng tak????

Fuh, soalah cepumas^^

Pernah, dengan geng piqa...
Tapi tu lepas UPSR lahh... Time tu setiap kali after UPSR kann ada masa terluang..
So, disebabkan malas nak dengar ceramah kitorang gi kat bilik..
adalah satu bilik tu.. Kitorang je yang  tau pasal bilik tu..
Majoriti kitorang ialah budak bola baling^^
Well, kitorang geng pengawas nakal tapi dipercayai oleh guru-guru...

Alah tapi cikgu tau gak kitorang tak de... *peace


Second, in the first high school you went which was KUSISS, have you ever skip any class or occasion???

Bang!!!!
Pernah!!!!!!!!! Time tu dah habis PT3..
Memang memberontak gile lahhh...
So, piqa skipped satu event kat Surau..
Malas nak join, piqa join geng budak KKQ kelas Amal kat kelas diorang...
Lepaklah sambil diorang main fon, piqa baca novel kot....

Hehehe... Nakalnya piqa ni...

Third, pernah tak ponteng any occasion in TGB???

Chia chia chia...
Pernah... Tapi bersebab munasabah plus tak jugakk..
Piqa teman kawan piqa, kaki dia sakit macam urat tersimpul semua..
Ingat nak gi tempat tukang urut, mak cik rajiah taulah, dia nak tolong hantarkan..
namun petang tu ada Perhimpunan apatah..
Yang pasti ada kaitan dengan pengetua baru...

So, kitorang lepak dekat surau at PSI and Mak Cik Rajiah tolong urutkan kawan piqa tuuu...
And sebab malas nak pergi kat perhimpunan tu kitorang lepak ...
Sebab takut gak dengan Pak Cik Tom, kitorang keluar PSI lepak kat tandas blok akademik and bila orang dah keluar, lagak macam baru keluar sekali..

Kiranya piqa dah pernah ponteng sekali dalam tiga-tiga sekolah piqa pergi..

TETAPI, jangan anda ponteng...
Tak elok, jangan ikut piqa...
Ni sekadar sharing nak share pengalaman..

Ok, lah adios..
Assalamualaikum...

Related image
Image result for Naughty
takdelah, jangan naughty sangat kang piqa  cubit kang^^

Majlis Ilmu VS Recite Alquran

Assalamualaikum and hye guys^^
Alhamdulillah tadi dengan jayanya piqa buat air pineapple plus with orange juice.
FRESH!!
Tengoklah sape yang buat air tu.. ok sorry ayat cam bongkak astaghfirullah 

Ok, apa kes kali ni yang piqa nak cakap dalam entri ni kan..
Majlis Ilmu VS Recite Alquran, which one Islam prefer?

Ok, then apa hukum baca Al-Quran?
Wajib jugak. Then lihat surah Al-Ankabut ayat 45.

Recite, [O Muhammad], what has been revealed to you of the Book and establish prayer. Indeed, prayer prohibits immorality and wrongdoing, and the remembrance of Allah is greater. And Allah knows that which you do.
 Well, Allah tak turunkan Al-Quran sesaja, bukan sebagai satu bebanan seperti mana firman Allah; pada surah Taha ayat 2

We have not sent down to you the Qur'an that you be distressed
Look, this ayat shows that Allah, tak kejam pon nak susahkan hambanya.
Okey sebelum bersimpang jauh dari tajuk utama, apalak hukum menuntut ilmu???

Hukumnya Wajib.

Apa pulak hukum membaca Al-quran ketika dalam majlis ilmu seperti ceramah or so on???

Memang tak salah tapi tak sopan.
Lebih dituntut dengar ceramah, tambah ilmu.
Yelah, kau nak baca Al-Quran bebila boleh...

Cuba tekan kisah ini .
This is a story about iblis lebih takutkan orang yang berilmu daripada orang beribadah.

Kenapa eh? Padahall orang beribadah banyak pahala samakan macam orang berilmu. Tapi kenapa kadi camtu?
Haaaa.. Kenapa ye...
Meh sini piqa jawabkan. Ni based on piqa punya pengetahuan.
For me, orang yang beribadah sememangnya semakin dekat kepada Allah, tapi adakah ilmunya cukup untuk bezakan antara hak dan batil.
Sewarak mana pun dia, ilmu amat diperlukan bagi seseorang individu..
Lagi lagi mereka yang nak berdakwah kannn...

Then, orang yang berilmu pulak, ilmu dia digunakan dengan sebaiknya.
And bila dia tak tau, dia menanya...
And tak ke orang beribadah perlukan ilmu untuk dia beribadah kepada Allah.
Lagipun kan menuntut ilmu boleh dikira ibadat.

Plus, menuntut ilmu is jihad.

Ok, ni based on me lah..
Kalau nak tau lebih lanjut boleh tanya ustaz-ustazah semua...

Ok, piqa chow dulu.
Assalamualaikum...

Image result for Knowledge 
Image result for Ibadah

Image result for Ibadah


Giveaway by FatinDiana


Assalamualaikum guys.
Piqa join GA by Fatin Diana .

Ni details yang korang perlu tau.

Syarat-syaratnya:
  1. Follow semua media social dan klik iklan sponsor. [ tak buat, tak de dalam list *ayat piqa bukan FD ]
  2. Buat satu entri "Giveawat by FatinDiana'
  3. Copy banner dan paste di entri. Jangan lupa backlink ke entry ini.
  4. Submit link di ruang komen. Takkan layan sebarang pertanyaan di cbox.
Follow Blog

and selebihnya silalah klin banner ni kalau nak tau syarat selebihnya.
Kalau nak tau hadiah-hadiahnya juga, rajin-rajinlah tekan banner diatas.
Support mereka and jomlah join GA ni.
Due 10 March 2017 insya Allah.

Bye, assalamualaikum from one of the contestant insyaAllah.

Good luck.

Braces

Assalamualaikum and hye guys^^

Sekarang dah 3 tahun 6/7 bulan piqa bebas dari braces.
Piqa start pakai time form2.

Kenapa piqa pakai braces? Teruk sangat ke gigi tu??

Dah banyak kali dah piqa dapat komen tu..
Bukan sebab teruk sangat walaupun bagi piqa teruk sebabnya,
1st- gigi berlapis 3
2nd- gigi piqa terpusing sambil berlapis.
For me, i think it looks cute..
Well^^
And time kawan piqa kata " tak pakai braces pon dah comel la.. "
Kembang kuncup hehe...

Ok, hukum pakai braces >>

Aah kan apa hukum pakai braces?

Haram kalau sebagai tabaruj, perhiasan semua.
Harus kalau tak selesa atau mendatangkan fitnah.
Understand sayang ku ketimpun payung...

Habis kalau yang piqa ni kira apa? Bukan hukum mengubah anggota badan haram ke??

Iya, memang betul tapi situasi piqa ni lain.
Piqa ubah struktur gigi piqa sebab satu hari nanti dia akan jadi tak selesa.
Lagipun ni hukumnya jadi harus.

Kalau ada apa-apa persoalan boleh comment and insya-Allah piqa akan balas.

Image result for braces
Bukan gigi piqa, just contoh braces..

Tambahan piqa pakai braces yang boleh tukar warna getah..

Bye, assalamualaikum and have a nice day.^^

Happy Birthday Aireen! by Elsaalicious and Sponsors *end*


KLIK BANNER UNTUK JOIN

SENARAI HADIAH YANG MENARIK DARIPADA ELSA & PARA SPONSOR UNTUK ANDA MENANGI!

Nature Republic Essence x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Bloglist selama 3 bulan x 5 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

Review Blog & Bloglist selama 2 bulan x 2 pemenang

5. Junzie
Topup RM 30 x 2 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

7. Sarah
Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

8. Syaz
Topup RM 5 x 2 pemenang

9. Liyana
Review Blog & Igshop (jika ada, sponsor akan review igshop anda di instagram beliau) x 3 pemenang

Topup RM 10 x 2 pemenang

11. Farrah
Topup RM 5 x 2 pemenang

Bantal Burung Hantu x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang
Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Dreamcatchers x 2 pemenang

17. HADIAH MISTERI DARI ELSA x 1 PEMENANG

Jika penyertaan kurang daripada bilangan seperti yang dicari, kemungkinan seorang pemenang boleh menang banyak hadiah. Siapa tahu kan hehe. AYUH PAKAT RAMAI RAMAI UNTUK JOIN! KLIK BANNER
♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚